lördag 23 februari 2013

Y salong

I morgon Y- Salong...spännande...nervöst...sjukt kul...

Ikväll visades en förhandstitt på SVT Mittnytt. Smått chockad fick jag se en closeup på mitt verk i TV :) I morgon är det bara att bekänna färg :)
Klippet kan ni se här:
Från SVT Mittnytt:

Vårtecken i Härnösand


Dags för årets Y-salong. På 60-talet var det ett begrepp - men under en rad år var det försvunnet från kulturscenen i Västernorrland. Nu arrangerar Länsmuseet i Härnösand för tredje gången en Y Salong, i år med titeln Y Salong 13.
136 konstnärer skickade in 572 olika konstverk för bedömning. Juryn vände, vred, våndades och valde till slut bort 92% av de inskickade bidragen.

Konstens godispåse
50 verk blev kvar - ett slags konstens godispåse, som saken beskrivs i Murbergets katalog. För att bli aktuell för Y Salong krävs att konstnären har en tydlig koppling till Västernorrland - inget verk får dessutom vara äldre än tre år.
En rad olika tekniker och material finns representerade - från akryl, olja, blyerts, glas till fotografier eller kollage av gamla shampooflaskor och plastkorkar.
Kända namn blandas med okända - på Y Salong 13 finns verk av Kicki Jeschke, Olof Ahlström, Mari Zidén och Carina Kågström

Valt av jury
Utställningens producent har hämtats utanför Länsgränsen, konstnären Jöran Österman från Hälsningland. Tillsammans med Åsa Mårtensson vid Haningen konsthall i Stockholm har han fungerat som utväljande jury.
Vernissage lördag den 23:e och sen visas utställningen under en dryg månad i Härnösand

Pierre Ragnehag

3 kommentarer:

  1. Nice!! Tyvärr kan jag inte vara där på vernissaget, ska hämta min mamma efter operation och köra henne hem.

    SvaraRadera
  2. Grattis ! Lycka till på vernissagen / Anders

    SvaraRadera
  3. Tack :) Kan andas ut lite nu, det gick bra :) Utställningen pågår en månad så det finns möjlighet att se den, och det är en väldigt bred och fins utställning.

    SvaraRadera